Veel gestelde vragen over renovliesbehang

Veel gestelde vragen over renovliesbehang: bij Wandproject weten we er alles van.
wandbekleding, Behang, stucen, schilderwerk
Wat is het verschil tussen renovlies, glasvlies-, glasvezel- en weefselbehang?
Op het internet gaan diverse antwoorden rond, dus bij Wandproject helpen we bij dezen graag alle fabels de wereld uit. In principe is zowel renovlies-, glasvlies- als glasvezelbehang glad van structuur. Glasweefsel bestaat daarentegen uit gewoven draden en bevat daarom een bolletjes/ruitjes-structuur.
Wat is dan het verschil tussen de gladde varianten?

Al deze behangsoorten worden door verschillende merken aangeboden en ieder merk geeft de voorkeur aan een naamsoort. In feite is er enkel verschil tussen renovlies en glasvlezel: beiden worden echter wel vaak glasvliesbehang genoemd.

Glasvezel bestaat uit vezels en heeft een gladde structuur. Renovlies is een samenstelling van polyester met vlies en heeft ook een gladde structuur. De gladste variant is renovlies. Vezels zijn bij dit type behang niet zichtbaar waardoor het perfect egaal en strak aan te brengen is. Hierdoor ontstaat er na het texen een optimaal naadloos resultaat. Daarnaast is renovlies ontzettend stevig waardoor het niet scheurt.

Onze variant wordt altijd in 150 gram aangeduid, maar is veel sterker dan ieder ander soort glasvezelbehang van 200 gram. Wij hebben door de jaren heen vele merken gebruikt en hebben daaruit de allerbeste gekozen. Daarom kunnen wij vandaag de dag vol trots zeggen, dat wij u daadwerkelijk de hoogste kwaliteit aanbieden.

Wilt u onze producten graag met andere producten vergelijken? Dat kan. Wij geven u op de startdag altijd de mogelijkheid om onze producten met de door u gekozen producten te vergelijken.

Kortom: glasvezel heeft geen voordelen die renovlies niet heeft.

Wat zeggen de behangdiktes over de kwaliteit?

Renovliesbehang bestaat in verschillende diktes. Echter zeggen deze diktes helemaal niets over de sterkte of kwaliteit van het behang, aangezien er erg veel merkverschil en materiaalverschil is. Bij Wandproject hebben we dankzij onze jarenlange ervaring met veel verschillende soorten renovlies mogen werken én op dit moment gebruiken we vanzelfsprekend het type dat bij ons het beste uit de test is gekomen. Omdat wij zo content zijn met het renovliesbehang en de renovlieslijm die wij gebruiken, bieden we deze ook in onze webshop aan. Zo kunt u als doe-het-zelver – net als onze vakmensen – met professionele producten aan de slag.

Heeft u toch een bepaald merk renovliesbehang in uw hoofd waarvan u zeker weet dat die beter is dan datgene wij aanbieden? Wij laten u graag het verschil zien. Bent u niet overtuigd, dan brengen wij – voor dezelfde prijs – het door u gekozen renovliesbehang aan.

Renovlies, stucen of dunpleister?
We horen vaak dat mensen twijfelen tussen stucwerk en renovlies. Bij Wandproject zijn we in beiden gespecialiseerd. Om deze reden zijn wij de partij om u hierover te adviseren. Zowel het laten stucen van uw wanden als het laten aanbrengen van renovliesbehang brengt voor- en nadelen met zich mee.

Het grootste voordeel van stucwerk is dat er met het aanbrengen ervan direct een ondergrond wordt gemaakt. Het eindresultaat is dus niet afhankelijk van de oorspronkelijke staat van de wanden. Renovlies is daarentegen veel goedkoper. Qua uiterlijk lijkt renovliesbehang bovendien heel erg op professioneel stucwerk.

Sommige bedrijven schrijven alleen in het voordeel van renovliesbehang of dunpleister maar dat is niet correct. Zowel renovlies al dunpleister brengen voor en nadelen met zich mee, hieronder zie je een overzichtje hiervan. Mochten er hier uiteindelijk toch dingen nog onduidelijk over zijn of twijfelt u nog heel erg. Laat u zich dan geheel vrijblijvend door ons adviseren hierin.

Voordelen Renovlies

* 50% goedkoper dan stucwerk
* Binnen één week helemaal klaar
* Bedekt krimpscheuren en kan tegen stootje
* Meerdere keren overschilderbaar
* Zeer geschikt voor nieuwbouwhuizen met behangklare wanden
* Eindresultaat hetzelfde als stucwerk
*Er hoeft geen hechtprimer gebruikt te worden met schilderen. Hierdoor kunnen wij in het All-in pakket 1x schilderen aanbieden in een witkleur, wat de prijs erg aantrekkelijk maakt.
*Makkelijk later nog te herstellen of over te schilderen.

Nadelen

* Volgt de vormen van de wand dus ondergrond afhankelijk
* Het is niet mogelijk om wanden ermee recht te maken
* Voor strakke hoeken moeten de bestaande hoeken daadwerkelijk strak zijn

Stucwerk Voordelen

* Zeer rechte en vlakke muren, hierbij heeft de originele ondergrond geen invloed op het eindresultaat
* Strakke, kaarsrechte hoeken
* Superglad eindresultaat en na het aanbrengen van latex helemaal af
* Meerdere keren overschilderbaar

Nadelen

* Kans op scheurvorming – dit komt door het uitzetten van de woning
* Kans op stoten en/of deuken
* Het is duurder dan renovlies
* Lange droogtijd: van het begin tot het eind neemt het proces minimaal twee weken in beslag

Dunpleister Voordelen:


* Snel aan te brengen
* Snelle droogtijd
* Stuk goedkoper als traditioneel stucwerk
* Goede ondergrond voor verf of behang
* Creëert een dunne laag waardoor hele kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt.
* Makkelijk later nog te herstellen of over te schilderen.

Nadelen dunpleister:


* Net zo kwetsbaar als traditioneel stucwerk
* Krimpscheuren die in de wand komen die zie je ook meteen in de pleister.
* Doordat het een dunne laag is, is het net als renovlies ondergrond afhankelijk. Je smeert er geen muren of plafonds mee recht.
* Altijd een hechtprimer gebruiken bij de 1ste laag.

Voor het plafond raden we altijd aan voor stucwerk te kiezen, omdat het eindresultaat dan altijd perfect is. Scheuren in het plafond komen bovendien weinig voor. Hierover hoeft u zich daarom geen zorgen te maken.

Kan renovlies of dunpleister op het plafond worden aangebracht?
Dit kan alleen hoort de ondergrond dan wel perfect te zijn, dit kan alleen perfect gemaakt worden met traditioneel stucwerk. Traditioneel Stucwerk word vaak gekozen voor plafonds en is eigenlijk de enige optie om je plafonds glad en strak te krijgen, omdat plafonds vrijwel altijd van Breekplaten of kanaalplaten zijn hebben deze nog V-naden, deze moeten dichtgesmeerd worden. Ook liggen de platen nooit recht naast elkaar dit kan niet strak worden gemaakt met renovlies of dunpleister, maar moet helemaal recht uitgevlakt worden doormiddel van traditioneel stucwerk.
Hoe kan ik op zolder mijn zolderplaten afwerken?

Heeft u op uw zolder bruine, groene of witte afgewerkte platen? Wij kunnen deze schilderen of latex spuiten zodat ze een frisse uitstraling krijgen. Het latex spuiten of verven begint met het opvullen van de gaatjes in de platen. Het dichtzetten gebeurt met twee à drie lagen door middel van een speciale latex. Voorbeelden hiervan vindt u hieronder en op onze social media kanalen.

Hoe gaat Wandproject om met de planning?

Omdat we bij Wandproject regelmatig aan de slag gaan in nieuwbouwwoningen zijn we het gewend om op het laatste moment de opleverdata te horen. Toch vinden we het prettig om op voorhand duidelijke afspraken te maken, zodat u exact weet op welke datum de werkzaamheden af zijn en u hierop uw andere werkzaamheden kunt laten aansluiten.

Op basis van uw wensen maken we een offerte waarin de duur van de werkzaamheden staat vermeld. Tevens vindt u in de offerte een planning, zodat u weet hoelang u uw woning beschikbaar moet stellen. Zo kunnen wij onze werkzaamheden zorgvuldig uitvoeren.
Al onze werkzaamheden vinden in overleg met u plaats; zo loopt niemand elkaar in de weg en wordt het maximale resultaat behaald.

Kan ik mijn woning met renovlies renoveren?
U kunt renovlies heel goed gebruiken om wanden te renoveren.
Wel is het belangrijk de wanden glad te maken voordat het renovlies wordt aangebracht. Dit doen wij op de eerste plaats door de wanden te schuren. Bevatten de wanden echt grote oneffenheden, dan moeten deze eerst gestuct c.q. gepleisterd worden. Na het egaliseren zijn de wanden gereed voor het aanbrengen van renovliesbehang.
Ik wil zelf renovlies aanbrengen: hoe werkt dit?

Kiest u ervoor om zelf renovlies aan te brengen en wilt u graag het materiaal hebben wat onze vakmensen ook gebruiken? Bestel dan de juiste behanglijm, renovliesbehang en latex in onze webshop. Zo bent u er zeker van met goede producten aan de slag te gaan.

Bestelt u bij ons uw materiaal, dan ontvangt u na uw bestelling een uitleg over hoe u het behang of de verf het beste kunt aanbrengen waardoor het eindresultaat dicht bij dat van ons in de buurt komt.

Kiest u voor producten van hoogwaardige kwaliteit, dan kunt u een professioneel resultaat bereiken. Ons renovliesbehang is sterk, stevig en ontzettend glad waardoor het niet snel scheurt en naadloos aangebracht kan worden. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om goede behanglijm te gebruiken, zodat het renovlies zich volledig aan de wanden hecht. In onze webshop bestelt u behanglijm, renovliesbehang en latexverf die tevens door onze eigen vakmensen worden gebruikt. Aan de slag met professionele producten? Wij regelen het.

Kan renovlies over bestaand behang worden aangebracht?
Nee, renovlies kan niet over ander behang worden aangebracht. Renovlies dient zich optimaal te kunnen hechten aan de ondergrond; dit is bij bestaand behang niet mogelijk. Wilt u over renovliesbehang behangen, stucwerk aanbrengen of texen? Dat kan daarentegen weer wel.

Wandproject verwijdert geen bestaand behang, maar kan u wel helpen om uw wanden behangklaar te maken nadat het oude behang reeds is verwijderd.

Duur aanbreng renovliesbehang

De aanbreng van renvovliesbehang is geen langdurig proces. Een gehele eengezinswoning kunnen wij binnen één week van dit type wandbekleding voorzien. Zo kunt u hierna zorgeloos andere werkzaamheden inplannen.

Meer informatie

Meer weten over onze werkwijze, ons specialisme en de kosten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Wij zijn benieuwd naar uw wensen en adviseren u graag.

Wandproject is gespecialiseerd in het professioneel aanbrengen van renovliesbehang, latex spuitwerk, stucwerk, schilderwerk en XXL-fotoprintbehang.

Contact

Vul het contactformulier formulier in.

FAQ

Veel gestelde vragen aan Wandproject.